19:40 ч.

08.03.18

2 мин.

0

4

0

Индийци питат за инвестиции у нас

от редактор |

Индийци питат за инвестиции у нас

Индийски компании проявяват интерес за инвестиции у нас в сферата на автомобилостроенето, информационните и комуникационни технологии, хранителната промишленост, селското стопанство и производството на дрехи. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството и членове на най-голямата бизнес организация в Индия – FICCI. Това е най-голямата бизнес организация в Индия, основана още през 1927 г. В нея членуват над 250 000 компании.


„Икономическата политика на България поставя акцент върху развитието на индустрии с висока добавена стойност и можем да предложим добри възможности за индийски инвестиции в тези области", посочи Александър Манолев. Той даде за пример и някои от реализираните инвестиции от Индия през последната година. Компанията Sutherland Global Services предлага аутсорсинг на бизнес процеси и оперира пет центъра в България, в които работят над 2000 високоплатени специалисти. Друг добър пример е индийската ИТ компания „Феуджи ("Feuji" Inc), която откри център за аусторсинг и ИТ услуги, подпомагащ дейността на HP и компанията DXC в България. „Синегранд" оперира 3 киносалона у нас и планира да инвестира през следващата година още 3 млн. евро в откриване на нови обекти. Индийски компании имат инвестиции у нас и в туризма, медицината, фармацията, земеделието и др.


Зам.-министър Манолев посети и една от най-големите фабрики за производство на обувки в Индия и разговаря с Пуран Давар, председател на „Dawar Footwear Industries" и регионален председател на Съвета за износ на кожи на Индия. Двамата обсъдиха възможностите за инвестиции в нашата страна. Манолев представи два от проектите, по които работи Министерството на икономиката – за обособяване на индустриални зони при Кърджали и Сандански.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:11 · 10.03.2018
Като слагаш минуси че не ти харесва че Българите са крадци и мързеливи, защо не си вложиш парите и времето да инвестираш в България , а не да работиш за някой друг да видим колко ще ти хареса, да не говорим за кражбите.
Потребител · 07:59 · 10.03.2018
българина докато не си оправи кочинката сам, няма кой да доди да му е оправи. не че много не са се опитвали и продължават да се опитват, но от неволята по-голям няма и няма и да има.
Потребител · 10:01 · 09.03.2018
Saschto schweizarzite ne pitar a indiizite modata katar v bg
Потребител · 01:05 · 09.03.2018
Индийските инвеститори са като Българския Хотелджия на Морето, 400 лвеа заплата, само че пти тях може и да е 200 лв.Много реномирани инвестиционни фирми избягват да правят Бизнес с тях, но също и с България заради кражбите,корупцията и престъпноста.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент