Индийци питат за инвестиции у нас

Индийци питат за инвестиции у нас | StandartNews.com

Индийски компании проявяват интерес за инвестиции у нас в сферата на автомобилостроенето, информационните и комуникационни технологии, хранителната промишленост, селското стопанство и производството на дрехи. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството и членове на най-голямата бизнес организация в Индия – FICCI. Това е най-голямата бизнес организация в Индия, основана още през 1927 г. В нея членуват над 250 000 компании.

„Икономическата политика на България поставя акцент върху развитието на индустрии с висока добавена стойност и можем да предложим добри възможности за индийски инвестиции в тези области", посочи Александър Манолев. Той даде за пример и някои от реализираните инвестиции от Индия през последната година. Компанията Sutherland Global Services предлага аутсорсинг на бизнес процеси и оперира пет центъра в България, в които работят над 2000 високоплатени специалисти. Друг добър пример е индийската ИТ компания „Феуджи ("Feuji" Inc), която откри център за аусторсинг и ИТ услуги, подпомагащ дейността на HP и компанията DXC в България. „Синегранд" оперира 3 киносалона у нас и планира да инвестира през следващата година още 3 млн. евро в откриване на нови обекти. Индийски компании имат инвестиции у нас и в туризма, медицината, фармацията, земеделието и др.

Зам.-министър Манолев посети и една от най-големите фабрики за производство на обувки в Индия и разговаря с Пуран Давар, председател на „Dawar Footwear Industries" и регионален председател на Съвета за износ на кожи на Индия. Двамата обсъдиха възможностите за инвестиции в нашата страна. Манолев представи два от проектите, по които работи Министерството на икономиката – за обособяване на индустриални зони при Кърджали и Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай