Хипермаркети с мини магазини

Хипермаркети с мини магазини | StandartNews.com

Търговските представителства пестят пари от строителство и заплати

Кризата накара хипермаркетите да потърсят нови варианти за разрастването си. Няколко компании, които имаха намерение да увеличават броя на магазините си, решиха да направят по-скромни инвестиции, които обаче да им позволят да заздравят позициите.

Една от най-големите вериги за търговия с мебели обяви, че смята да прави магазини тип "пикап" и изоставя поне засега идеята да открие втори хипермаркет във Варна. Малките търговски обекти, които възнамерява да отвори, ще предлагат ограничен асортимент на място, но клиентите ще могат да поръчват стоки от целия каталог на компанията, обясни управителят й Тео Муратидис.

Стоките, които поръчат, ще им бъдат доставяни в съответния "пикап" център. Подобна идея имаше и в една от големите вериги хипермаркети, която оперира у нас и предлага от храни до дрехи. Компанията иска да отвори такива магазини във всички областни центрове, където все още няма представителство. По този начин се избягва сериозната инвестиция да се прави голям обект и да се поддържа голям персонал. В същото време хората в по-малките населени места имат възможност да получат същите стоки, достъпни и в по-големите градове, без да се налага да пътуват до там. Мебелната верига засега смята да отворим от един до три "пикап" центъра, каза управителят й Тео Муратидис.

Едното място, където вероятно ще се ситуира минимагазин на веригата, е Варна. Компанията възнамерява да създаде и онлайн магазин, с който ще разшири допълнително кръга от потенциални клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай