18:55 ч.

06.08.18

1 мин.

0

3

0

Германци влагат 7 млн. в завода на на Great Wall

от Стандарт |

Германци влагат 7 млн. в завода на на Great Wall

7 млн. евро ще бъде инвестицията в нови машини и оборудване, които германският гигант VOSS Automotive ще направи в завода в с. Баховица, Ловешко. Това стана ясно от срещата на кмета на град Ловеч Корнелия Маринова и представители на компанията.
През миналата седмица германското дружество подписа дългосрочен договор за наем на площ от 12 225 кв. м. в "Баховица Индустрален парк". Именно там се помещаваше завода на "Литекс моторс", който произвеждаше китайските автомобили Great Wall.
От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират новите, което ще продължи около два месеца. От шест седмици се провеждат интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия, стана ясно по време на срещата. През май следващата година производството ще започне, като постепенно ще се разширява. Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020 г., като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.
VOSS Automotivе предлага системи и решения за автомобилната индустрия на редица международно утвърдени марки.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

redwings · 14:58 · 07.08.2018
7 милиона е смешно ниска инвестиция. Сигурно е барака с една машина в нея. Защо това е новина въобще?
Потребител · 07:57 · 07.08.2018
Ллюбопитно ми е как ще реяагираш, ако ти сложат за шеф някой "арабин или негър" да ти казваа какво и как да правиш и да знаеш, че може да те уволни, ако много му се фръцкаш... Предполагам, ще си мълчиш и само ще кимаш с кухата черепуха като другите такива като теб, дето само в кръчмата им става.
Потребител · 22:03 · 06.08.2018
Браво. Хората от Ловеч и Плевен, могат да намерят работа там. Но само Българи, Ако някакви чужденци- араби, негри искат да работят в България, трябва останалите Българи- кандидати, да им теглят един бой, като ги видят и после арабите да избягат. Щом правят завод в България, трябва гермацните да наемат само България.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент