Германци влагат 7 млн. в завода на на Great Wall

Германци влагат 7 млн. в завода на на Great Wall | StandartNews.com

7 млн. евро ще бъде инвестицията в нови машини и оборудване, които германският гигант VOSS Automotive ще направи в завода в с. Баховица, Ловешко. Това стана ясно от срещата на кмета на град Ловеч Корнелия Маринова и представители на компанията.
През миналата седмица германското дружество подписа дългосрочен договор за наем на площ от 12 225 кв. м. в "Баховица Индустрален парк". Именно там се помещаваше завода на "Литекс моторс", който произвеждаше китайските автомобили Great Wall.
От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират новите, което ще продължи около два месеца. От шест седмици се провеждат интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия, стана ясно по време на срещата. През май следващата година производството ще започне, като постепенно ще се разширява. Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020 г., като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.
VOSS Automotivе предлага системи и решения за автомобилната индустрия на редица международно утвърдени марки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай