18:00 ч.

29.08.18

2 мин.

0

0

0

Германската BHTC влага още 32 млн. в Божурище

от Стандарт |

Германската BHTC влага още 32 млн. в Божурище

Производителят на автокомпоненти получава съдействие от кабинета за разширение на дейността си


Германският производител на автомобилни компоненти "Бер-Хелла Термоконтрол" ЕООД (BHTC) ще инвестира още 31,6 млн. лева в завода в Божурище. С вложението ще бъде направено разширение на съществуващата производствена и логистична сграда, което ще позволи инсталирането на петата поточна линия.
Ще бъде изградено ново предприятие, за да бъде разширен капацитетът на компанията за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации.
Инвестицията ще се осъществи върху терен, собственост на инвеститора, в Индустриална зона „София – Божурище".
С осъществяването на проекта се очаква инвеститорът пряко да създаде и поддържа 250 работни места. Предстои разширението на сградата за производствена цел да бъде въведено в експлоатация в началото на 2019 г., посочват от Министерски съвет. На заседанието вчера министрите одобриха проект за разбирателство с германското дружество, който трябва да забърза и улесни процеса.
Германският гигант стартира дейността си в България през 2013 година със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Заводът, открит през 2015 г., е първият в Икономическа зона "София-Божурище". Общата му площ е 9 700 кв. м. В момента там работят около 420 души, а продукцията е предназначена за марки като Mercedes-Benz, Porsche, Audi и други.
BHTC си постави цел да увеличи приходите си в България до 2020 година до €100 милиона.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент