Германската BHTC влага още 32 млн. в Божурище

Германската BHTC влага още 32 млн. в Божурище | StandartNews.com

Производителят на автокомпоненти получава съдействие от кабинета за разширение на дейността си

Германският производител на автомобилни компоненти "Бер-Хелла Термоконтрол" ЕООД (BHTC) ще инвестира още 31,6 млн. лева в завода в Божурище. С вложението ще бъде направено разширение на съществуващата производствена и логистична сграда, което ще позволи инсталирането на петата поточна линия.
Ще бъде изградено ново предприятие, за да бъде разширен капацитетът на компанията за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации.
Инвестицията ще се осъществи върху терен, собственост на инвеститора, в Индустриална зона „София – Божурище".
С осъществяването на проекта се очаква инвеститорът пряко да създаде и поддържа 250 работни места. Предстои разширението на сградата за производствена цел да бъде въведено в експлоатация в началото на 2019 г., посочват от Министерски съвет. На заседанието вчера министрите одобриха проект за разбирателство с германското дружество, който трябва да забърза и улесни процеса.
Германският гигант стартира дейността си в България през 2013 година със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Заводът, открит през 2015 г., е първият в Икономическа зона "София-Божурище". Общата му площ е 9 700 кв. м. В момента там работят около 420 души, а продукцията е предназначена за марки като Mercedes-Benz, Porsche, Audi и други.
BHTC си постави цел да увеличи приходите си в България до 2020 година до €100 милиона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай