„Шалом“ стартира нов образователен проект

Ново училище ще работи по изискванията и стандартите на българското образование...

„Шалом“ стартира нов образователен проект | StandartNews.com

За учебната 2019/2020 г. Организацията на евреите в България "Шалом" стартира нов образователен проект с отварянето на частно основно училище, съобщиха от организацията. Първата учебна година в класните стаи ще влязат учениците от 1 до 4 клас. Във втората фаза на проекта ще бъдат разкрити паралелки и за по-големите .

Новото училище ще работи по изискванията и стандартите на българското образование, като ще бъде поставен акцент на изучаването на иврит, както и на еврейската история. Целта на проекта е да бъдат интегрирани най-иновативните подходи от сферата на формалното и неформалното образование.

„Организацията ни винаги е инвестирала много усилия и ресурси в образованието. Вярваме, че това е един всеобхватен процес, който включва както любовта към знанието, така и изграждането на ценности. Това е причината ние никога да не спираме да мечтаем и да градим бъдещето на поколения български деца,“ заяви доц. д-р Александър Оскар, председател на ОЕБ „Шалом“.

Предстои избор на директор, а в процеса на създаването на училището са ангажирани членовете на еврейската общност в България, както и високо квалифицирани български и чужди образователни експерти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай