Фирмите ще изнасят по лесно за Русия - Икономика - Стандарт Нюз


15:45 ч.

23.10.17

1 мин.

0

0

0

Фирмите ще изнасят по лесно за Русия

от Белчо Цанев |

Фирмите ще изнасят по лесно за Русия

Българските фирми, които търгуват с някоя от страните на Евразийския икономически съюз (ЕАИС), ще имат достъп до пазара на останалите държави членки. Това стана ясно на инвестиционен форум в София, организиран от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП).


ЕАИС включва Русия, Беларус, Армения, Казахстан и Киргизстан, а Молдова е наблюдател. ЕАИС, в който живеят 183 млн. души, е 5-етата икономика в света, посочи Георгий Петров, съветник на президента на руската ТПП.


Едно от първите нововъведения на "Новия митнически кодекс" на ЕАИС, който влиза в сила от 1 януари 2018 г., е пълната автоматизация на процесите на митническо деклариране в електронен вид. Това обясни Галина Баландина, ръководител на Центъра за подкрепа на външната икономическа дейност и развитие на регионите в Русия. Кодексът е 1189 стр. и трябва основно да се изучи, посочи тя.


Митническите декларации ще се подават от Упълномощени икономически оператори (УИО), които се ползват с особено доверие.


Размерът на обезпеченията, които добросъвестните УИО плащат, ще пада 10 пъти след 7-ата година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент