17:55 ч.

29.08.18

2 мин.

0

1

0

Две компании с нови инвестиции в Бургас

от Стандарт |

Две компании с нови инвестиции в Бургас

Общината дава и свои имоти за производството на "2 МЕКС" ЕАД и "МОНСИЙТ" ООД


Две нови предприятия ще заработят в "Индустриален и логистичен парк" - Бургас и в съседни на него парцели, тъй като той вече е запълнен на 90%, съобщиха от общината.


По-мащабният проект е за изграждане на предприятие за производство на части и аксесоари за железопътния транспорт. За да функционира, то се нуждае от голяма площ, което налага обединяването на няколко крайградски терена. Става въпрос за два имота на "Индустриален и логистичен парк" - Бургас, които обаче не са достатъчни за мащаба на проекта. Затова общината прибавя към тях допълнително два свои имота, а също така са проведени предварителни разговори със собствениците на околни частни имоти.


Инвестиционният проект е за изграждане на "Комплекс за производство на железопътни колела, оси, гуми и аксиално-симетрични елементи" и е на компанията "2 МЕКС" ЕАД. Тя е подала и заявление в Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат за "Приоритетен инвестиционен проект" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.


Компанията заявява готовност да изгради производство, което е силно ограничено в световен мащаб, а продукцията си смята да разпространява на световния и европейския пазар.


Общинският съвет е одобрил и още едно инвестиционно предложение. В подкрепа на неговата реализация отново се налага обединяването на два имота, а компанията "МОНСИЙТ" ООД ще закупи съответния окрупнен терен, за да изгради върху него предприятие за производство на системи за сядане и акустични стенни панели за кина, стадиони, аудитории и театри.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:44 · 30.08.2018
България се обезлюди селата се закриха градовете се опразват допустимо ли е това има няколко по големи градове и то предимно в южна България . това е не. нормално както всичко останало вразоми ми гиБългария се обезлюди селата се закриха градовете се опразват допустимо ли е това има няколко по големи градове и то предимно в южна България . това е не. нормално както всичко останало вразоми ми ги
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент