Договорът за трасето Сандански-Кулата може да бъде прекратен

Договорът за трасето Сандански-Кулата може да бъде прекратен | StandartNews.com

София. Договорът с гръцката "Актор" за изграждането на магистрала "Струма" в участъка Сандански - Кулата ще бъде прекратен, ако компанията не се ангажира да го довърши за три - четири месеца.

"Провеждат се в момента разговори с изпълнителя, активират се клаузите и при проверката на управляващия орган на място ще преценим дали те са изпълнили предписанията. Ако не - договорът се прекратява", каза служебният транспортен министър Николина Ангелкова пред БНР. По думите й държавата не може да чака повече, защото трябва веднага да започне процедура за нова обществена поръчка, за да се възобнови работата след края на зимата.

"Никой от нас не иска догодина всеки месец да преговаряме със строителя и всеки месец да договаряме някакви анекси", каза Ангелкова.

Изпълнението на лот 4 на магистрала "Струма" беше възложено на гръцката "Актор", чиято оферта беше с най-ниска цена - 67.176 млн. лв. с ДДС за 16 км. Пускът се отлага няколко пъти - за последно до октомври тази година, заради преместване на инженерни съоръжения. Последни проверки обаче показаха, че там не се работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай