Чертаят план за икономиката на Разград на дискусия на "Стандарт" и КРИБ

Чертаят план за икономиката на Разград на дискусия на "Стандарт" и КРИБ | StandartNews.com

Стъпки за икономически растеж на Разград и региона ще обсъждат бизнес, местна и изпълнителна власт. Градът ще е домакин на дебата, част от националната кампания на в. "Стандарт" и КРИБ "Да! на българската икономика". В петък в лудогорския град ще се срещнат представители на бизнеса и централната и местна власт, за да дискутират заедно проблемите и решенията за икономически растеж в региона. Благодарение на "Стандарт" представители на най-големите компании от района на Лудогорието ще могат да разговарят очи в очи със зам.-министри и експерти от правителството. Домакин на форума ще е кметът на Разград д-р Валентин Василев. В дискусията ще се включи и областният управител Манол Кившанов.

Участниците в срещата ще обсъждат как да се постигне икономически растеж в Разград. Ще се дискутират възможностите за привличане на инвестиции в двете бизнес зони в града и за повишаване на заетостта.

Предварителното проучване сочи, че предприемачите определят като проблем номер 1 за местната икономика отсъствието на кадри, които отговарят на съвременните изисквания на пазара на труда. Как професионалното образование може да се ориентира към нуждите на инвеститорите ще обсъждат бизнесмените заедно със зам.-министъра на образованието Диян Стаматов. Зам.-министърът на икономиката Даниела Визиева и шефът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев ще информират предприемачите за държавните политики за развитието на регионалната икономика. Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков ще разясни националната програма за саниране. Специално внимание в дискусията ще се отдели на развитието на туризма в региона. Как богатото археологическо наследство на Разград и Исперих да се превърне в устойчив туристически продукт, който да генерира икономически растеж и постоянна заетост, ще обсъждат браншовиците от Разград с представители на министерствата на туризма и на културата.

Очаква се дискусията да даде старт на нови проекти, които да стимулират възходящото развитие на местната икономика. Форумът в Разград е 13-а по ред регионална среща на бизнеса с властта, която вестник "Стандарт" в сътрудничество с КРИБ организира в рамките на националната кампания "Да! На българската икономика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай