16:30 ч.

17.05.17

2 мин.

0

0

0

Чакат още оферти за тол системата

от редактор |

Чакат още оферти за тол системата

Министър Нанков направи първа копка на нов учебен корпус на УНСС


Рестартираме процедурата по избор на изпълнител за изграждане на тунел "Железница", обяви министърът на МРРБ Николай Нанков. "Строежът ще бъде със съкратени срокове. Поне с 400 дни ще се редуцира времето за изпълнение. Обществената поръчка за съоръжението ще бъде обявена в три обособени позиции. Първата ще бъде за пътното платно до тунела, втората – за самия тунел „Железница", а третата обособена позиция ще обхваща съоръженията и пътните платна след него", продължи Нанков пред БНР.


"Оценката за въздействие върху околната среда за участъка от автомагистрала „Струма" през Кресненското дефиле е готова. Подготвя се техническа експертиза към нея и към оценката за съответствие. В началото на юни двата документа се очаква да бъдат внесени в Министерството на околната среда и водите, а строителните дейности да започнат в началото на 2019 година. „В рамките на настоящия програмен период ще успеем да приключим най-тежкия участък от автомагистрала „Струма", заяви Нанков. 


"Ще удължим срока за подаване на оферти за избор на изпълнител за тол системата, като до края на годината трябва да има избран изпълнител", съобщи министър Нанков.


Предвидените структурни промени в Агенция „Пътна инфраструктура" са с цел по-голяма прозрачност при провеждането на обществените поръчки и по-добро функциониране в оперативен план на звената. Сред обмисляните промени министър Нанков посочи възможността за обособяване на дирекция „Пътна безопасност" в АПИ. Целта е по-добър контрол на състоянието на съоръженията.


Със същата цел – повишен контрол на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, към дирекция „Жилищна политика" в МРРБ ще бъде създаден специален отдел. Министър Нанков съобщи, че на 10 май е изпратил указателно писмо до кметовете за включване на представители от сдруженията на собствениците за осъществяване на контролен мониторинг на изпълнените дейности. И там, където има лошо изпълнение, фирмите да отстранят дефектите за собствена сметка.


Преди това Нанков направи първа копка на новия корпус на УНСС. "В този празничен ден, в навечерието на 97-та годишнина на висшето учебно заведение, даваме началото на реалната реализация на изпълнението на един от най-смислените проекти по Оперативна програма „Региони в растеж". Неслучайно, при малко над 40 млн. лева за 13-те висши учебни заведения, именно в УНСС ще се реализира най-големия проект, с най-голямо финансиране от страна на ЕС", заяви министър Нанков и  призова строителите към качествено и съвестно изпълнение на проекта и пожела успешното му реализиране.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент