20:20 ч.

17.05.17

1 мин.

0

15

0

БСК: Вдигането на минималната заплата е удар по образованите

от редактор |

БСК: Вдигането на минималната заплата е удар по образованите

3% ръст на икономиката не е достатъчен за увеличение, обяви Божидар Данев


Вдигането на минималната работна заплата, което се планира, е удар по образованите. Това смята Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара. Той говори пред радио "Фокус".


Това ще доближи заплащането на хора без никакво образование с това на тези със солидно.. Не е възможно с хора, които нямат образование, които не биха могли дори да се научат на елементарна технологична дисциплина, да говорим, че бихме могли да строим една нова и просперираща България. Вдигането на минималната работна заплата срутва ценностната система в България и мотивацията на хората да се образоват. Това е сбърканата политика на всички правителства досега", каза още Данев.


Според него ръст от 3% на икономиката не е достатъчен за такъв скок на заплатата. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:40 · 26.05.2017
Необходимо е заплащане, осугуряващо достоен начин на живот , при пълно работно време, независимо от вида работа, тоест, заплащането да стига за квартира, 30% от дохода,храна, дрехи, транспорт и отглеждане на деца.
Потребител · 07:38 · 26.05.2017
Абе и без некадърни и нискообразовани не става, и те са нужни на икономиката , на държавата , на нас. Става въпрос , че има опит да се настройва една прослойка от населението срещу друга: образовани срещу необразовани. Тез пишман работодатели , неплащащи заплати с месеци, да идат на друго място да търсят абдали.
Потребител · 10:22 · 18.05.2017
Този е гаден демагог-алигатор.Нали той първо закусва и след това отива на работа?Нахрани гладния и след това го образовай,или го карай да работи.Да образоваш гладен,значи да го изтървеш като кадър за България.А на по-долния малоумник ще кажа,че алчниците нямат цвят - комунисти,фашисти,демократи,либерали,консерватори - всички ядат и всеки може еднакво да бъде субект на престъпление.А най-гадни са пребоядисаните антикомунисти-яничари.
Потребител · 09:13 · 18.05.2017
В крайна сметка е време държавата да се намеси с минимална заплата от 700-800лв, а на бизнеса като не му хареса да се изнася. Те с това плашат, но не казват къде ще се изнесат. Въпроса е,че управниците ни никога не са имали топки и винаги са били послушковци, но не на народа. В цяла западна Европа е така(нали към нея се стремим), висока минимална заплата и масата не квалифицирани работници взимат с 10-20% над нея. В България взимат 100-150% над нея, всеки сам да си направи извода.
Потребител · 10:34 · 18.05.2017
@Потребител Ми той-бизнесът се изнася! А и не се внася отвън друг (вярно е, че по други причини!)
Потребител · 14:17 · 18.05.2017
@Потребител Не не, не се е изнесъл. Народа се изнесе! Затова бизнеса реве, че нямало работна ръка. Защото до сега беше като не ти изнася напускай и хората напуснаха страната. Много ще ни е по-добре, ако въпросните бизнесмени(робовладелци) ни напуснат. Повярвай ми има кой да дойде на тяхно място и ще е много по-добре. Истинските инвеститори не искат да идват тук точно заради тези псевдо бизнесмени!
Потребител · 08:45 · 18.05.2017
Изключително некомпетентен човек! Минималната заплата е единствената константа във формулата за заплатата, всичко друго е предлагане, търсене и преговори. МРЗ е инструмент на държавата с която може да гарантира минимален доход на работник, в противен случай ще давате на хората само хляб и вода.
Потребител · 06:53 · 18.05.2017
олигофрeн
x · 06:41 · 18.05.2017
КАЗАНОТО ОТ ТОЯ НА СНИМКАТА/ЧЕНГЕНЧЕ Е/ Е ОПИТ ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА НЕОБРАЗОВАНИТЕ ОТ ОБРАЗОВАНИТЕ.НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ УДАР АКО УВЕЛИЧИТЕ ЗАПЛАТИТЕ И НА ОБРАЗОВАНИТЕ,Т.Е. ДА СИ НАМАЛИТЕ ПЕЧАЛБАТА,В КРАЙНА СМЕТКА!!! НАЛИ ТАКА...?
Потребител · 04:34 · 18.05.2017
божо крадeца вмeсто да си глeда стопанството сe загрижил за учитeлитe докторитe профeсоритe в бан абe изобщо за всички ма нe за тия дeто работят, по български разбирач от всичко друго но нe И каквото му e работа
Потребител · 22:48 · 17.05.2017
Комунист и коза никога не се наяждат. Искат още, още и още. Това е повторение на фразата "Разделяй и владей". Дали в Гърция биха търпяли това?
Потребител · 22:32 · 17.05.2017
......" Това ще доближи заплащането на хора без никакво образование с това на тези със солидно.." : Abe 4ovek ti idiot li si ili nas ni smyatash sa idioti ? Mi ostanalite saplati s'shto shte se povishat proporzionalno - shte sapasish s'otnoshenieto . Ti kakvo si sav'rshil , ta davash mnenie po ikonomi4eski v'prosi ? Kato s'dya ot iskasvaneto ti - gola voda si v ikonomikata , ta po- dobre si trai , kato stava v'pros sa upravlenie, 4e takiva vsesnaikovzi , kato tebe, ni dokaraha do prosyashka toyaga.
Аз · 21:23 · 17.05.2017
Колко ти платиха за да дрънкаш такива абсурди. Строй тогава България с 200 евро надница. Платена, бездарна мажоретка
Потребител · 21:22 · 17.05.2017
Доносника не се наяде.
Потребител · 09:59 · 18.05.2017
@Потребител Ноо, мисълта е ВЯРНА! Няма да остане кадърен българин, млад и образован (ама истински, а не с купена диплома тъпанар) в България, където гладните,некадърните и за съжаление заслужилите си пенсията са повече от тези, които истински работятя
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент