Бойко Борисов откри завод в Стара Загора

Бойко Борисов откри завод в Стара Загора | StandartNews.com

Hoв модерен зaвoд за производство на автомобилни уплътнения на международната компания „Стандард Профил груп" отвори врати официално врати днес в Стара Загора. В него ще се произвеждат уплътнения за „Опел Астра", най-новия модел на Genъeral Motors, а основни клиенти на фирмата са световни автомобилни гиганти като: „Фолксваген", „Фиат", „Рено", „Даймлер" и др. Инвестицията в новата производствена база, с най-модерно оборудване и върхова нехнология в бранша, е за 10,5 млн.евро. Тук за пръв път е реализирана иновативната технология за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения. В момента персоналът на старозагорския завод на група, който ще удвои производството си и ще зихранва изцяло европейския пазар с автомобилни уплътнения е малко над 1000 работници, а до края на 2016 г. ще достигне 1500 човека. Стандарад Профил има заводи по целия свят – от Турция и България до Китай, ЮАР и Мексико, в които работят над 7400 души Произведените продукцият се пласира в над 30 страни.

Много пъти съм казвал, че като изградим инфрастуктурата заводите идват след нея. Днес пускаме единия ЛОТ на АМ „Марица", след месец другия и всичко това, което се произвежда тук отива Турция, опимва по света с камиони с влакове", заяви премиерът Борисов, който поздрави собственците и работническия колектив с новата придобивка. Той припомни, че в момента по жп линията за Свиленград се изгражда модерно съоръжение за близо 750 млн.
Лентата на новия завод прерязаха премиерът Бойко Борисов, турският посланик у нас Сюлейман Гьокче и главния изпълнителен директор на бизенс-групата Турхан Дениз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай