Бизнесът в Перник пита за данъци и кредити

Бизнесът в Перник пита за данъци и кредити | StandartNews.com

На дискусията на "Стандарт" и КРИБ

Обсъждат възможностите за изграждане на кръгови кръстовища на входовете на града

Може ли държавата, в лицето на министерствата на регионалното развитие и благоустройството,
на икономиката и транспорта, заедно с Българската банка за развитие да разработят нисколихвен кредитен продукт, предназначен за оператори на транспортни услуги, извършващи обществен превоз на пътници? Как ще се прилага "данък уикенд" ? Вярно ли е, че се готви преместването в София на отдел "Събиране" при Териториалната дирекция на НАП, град Перник, което ще е свързано с огромни затруднения на микро и малките предприятия в града? Това са част от въпросите, които бизнесът в Перник ще постави пред министри, заместник-министри и шефове на държавни агенции на дискусията на в. "Стандарт" и КРИБ днес. Форумът в Двореца на културата е част от националната кампания "Да! На българските региони". На него ще се обсъдят и възможностите за изграждане на представителни кръгови кръстовища на входовете на Перник. Градът е на подхода към столицата и е важен транспортен коридор към Гърция, Сърбия и Македония, затова се нуждае от удобна и красиво оформена пътна инфраструктура. Но за постигане на тази цел се нуждае от помощ от държавата.

На въпросите за новите възможности за развитие на минната индустрия ще отговаря министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По теми, свързани с развитието на ВиК сектора, отношение ще вземе министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Министърът на спорта Красен Кралев ще съобщи как ще бъдат ремонтирани спортната зала "Миньор" и градския стадион. По възможностите за прилагане на програмите за енергийна ефективност за сградите на две училища и две читалища в община Перник ще отговаря зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Нови маршрути за културно-исторически и религиозен туризъм ще бъдат коментирани със зам.-министъра на културата Бони Петрунова, а така също и с шефа на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов, тъй като са одобрени проекти за реставрация на няколко средновековни манастири в региона. Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев ще даде препоръки за привличане на капитали в региона и за рестарт на икономиката в Перник.

Разяснения за данъците пък ще даде говорителят на НАП Росен Бъчваров. Около 20 хиляди перничани ежедневно пътуват за работа в столицата и темите на транспорта ще бъдат коментирани със зам.-министъра на транспорта Валери Борисов. На дискусията ще присъстват и народни представители.

Домакин на събитието е кметът на Перник Вяра Церовска. Дискусията ще бъде от 15 часа в Конферентната зала на Двореца на културата в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай