БДЖ обявява търг за нови влакове до дни

БДЖ обявява търг за нови влакове до дни | StandartNews.com

В близките 10 до 15 дни ще обявим процедурата за избор на доставчик на нови мотрисни влакове за "БДЖ-Пътнически превози". Това съобщи специално за "Стандарт" изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров. Вчера кабинетът одобри отпускането на 100 млн. лева целево финансиране за "БДЖ-Пътнически превози" именно за закупуване на нови влакове.

Процедурата ще бъде обявена в "Официален вестник" на ЕС, но вече всички производители на мотрисни влакове в Европа са уведомени, че ще има такъв конкурс и ще се подготвят. Процедурата ще е за доставка на 41 мотриси на обща стойност до 420 млн. лв., като останалите 320 млн. лв. ще дойдат от капиталовия трансфер от държавата за БДЖ, който сега е 35 млн. лв. годишно, но може да бъде увеличен, припомни Владимиров.

Очаквам процедурата да приключи и да подпишем договора най-късно до края на юни догодина, обясни шефът на жп холдинга. След доставката им, новите 41 мотриси ще обслужват 36% от влаковете и ще подобрят значително услугата, подчерта Владимир Владимиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай