България с 20 медала от Spirits Selection 2018

България с 20 медала от Spirits Selection 2018 | StandartNews.com

Ракията ни с най-много отличия, за втори път печелим Grand Gold

20 медала спечели България от международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, който се проведе в Пловдив от 21 до 25 август 2018 г. На страната ни се присъждат 1 Голям златен (Grand Gold), 5 златни и 14 сребърни. Преобладават отличията за ракия. Следват ги тези за бренди. Наградени са и произведени у нас ликьор, водка и мастика. Най-много медали печелят производителите от Тракийската низина и Черноморския регион.
„България участва в Spirits Selection за първи път през 2015 г. Успеваемостта на страната ни (спечелени медали спрямо подадени мостри) e между 30% и 40%. Тази година обаче тя достига 42.5%! Това е по-висок резултат от средния за държавите, участвали в конкурса", коментира Меглена Михова от „Пробежекс", представител на Spirits Selection у нас. „За втори път българска напитка е с Голям златен медал. Това показва, че произвеждаме напитки с едно и също качество, на световно ниво", допълва тя.
1300 мостри от 50 държави участваха в пловдивското издание на Spirits Selection. Те бяха оценявани от над 70 експерти от цял свят. Spirits Selection by Concours Mondial е единственият пътуващ конкурс в света. Следващата страна-домакин е Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай