България - домакин на топ икономически форум

България - домакин на топ икономически форум | StandartNews.com

България е домакин на икономически форум на групата страни в Международния валутен фонд и Световната банка. На събитието ще присъстват министърът на финансите Владислав Горанов и управителят на БНБ Иван Искров.

На срещата ще се дискутират въпроси от общ интерес на всички страни членуващи в МВФ и Световната банка.

В рамките на членството си в МВФ и в организациите от Групата на Световната банка България принадлежи към група от държави, интересите на които се представляват от общ изпълнителен директор. Групата включва: Армения, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Грузия, Израел, Бившата югославска република Македония, Молдова, Черна гора, Нидерландия, Румъния, Украйна, Белгия и Люксембург.

Страните от групата провеждат редовни заседания с домакин – страна-членка, които се използват като възможност за дискусии и размяна на мнения и позиции. В срещите участват изпълнителните директори за групата в МВФ и СБ, представители на ръководството на международните институции, както и делегации на страните-членки, включващи управителите и заместник-управителите за съответните страни, пише БГНЕС.

Страната ни е била домакин на подобна среща през 1999 г. Тогава присъстват и представители на Световната банка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай