19:25 ч.

02.10.17

1 мин.

0

0

0

АПИ пак спря поръчката за "Железница"

от редактор |

АПИ пак спря поръчката за "Железница"

Агенция „Пътна инфраструктура" прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница" на АМ „Струма". Причината са забележки на АПИ. Срокът за обжалване на решението е 10 календарни дни. Това съобщиха от АПИ. Оттам увериха, че имат готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката, да започне процедура по провеждането на нова.


Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществените поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции, коментира председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов.


Според него забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет. Това е втори опит да се избере изпълнител на тунел „Железница", след като първия търг пропадна заради изчезнали документи по времето на служебното правителство.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент