Ангелкова: Търсим варианти за интермодален терминал във Варна

Ангелкова: Търсим варианти за интермодален терминал във Варна | StandartNews.com

София. "Насочили сме усилията си и търсим варианти за осигуряване на инвестиции, необходими за проектирането, и изграждането на интермодален терминал във Варна". Това каза служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по време на форум на тема „Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море", предаде агенция „Фокус".

Министър Николина Ангелкова уточни, че в областта на водния транспорт се стремят пристанищата в градовете Варна и Бургас да се развиват в унисон с динамично променящата се конюнктура, както и да се предлагат услуги с високо качество на клиентите.

„По отношение на пътната инфраструктура успешно завършихме проекта по изграждане на АМ „Тракия", като по този начин облекчихме трафика по направлението "София – Пловдив – Бургас". Към настоящия момент се изготвя анализ на възможността проектирането да бъде финансирано от бюджета на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура", каза още министърът.

Тя подчерта, че през новия програмен период 2014 - 2020 г. от министерството планират да продължат дейностите по модернизация на железопътната инфраструктура, осъществяваща сухопътната връзка между Адриатическо и Черно море. Основният проект, по който ще се работи е модернизирането на линията "София – Септември". Ще се изпълнява и втората фаза на проекта за рехабилитация на жп линията "Пловдив – Бургас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай