90% от прясното месо в Билла ще е българско

90% от прясното месо в Билла ще е българско | StandartNews.com

90% от прясното месо в магазините на "Билла България" ще бъде българско. Това обяви управителят на веригата Бойко Сачански при официалния старт на кампанията "Прясно българско месо".

Освен традиционните свинско, телешко и пилешко в магазините сезонно ще можете да откриете и българско пуешко и агнешко. Дори по-важно от разнообразието обаче е фактът, че експерти, обучени и сертифицирани от Министерството на образованието и науката и Съюза по хранителна промишленост, ще следят за качеството на продуктите.

Контрольорите са общо 238 за 108-те магазина на веригата, каза Сачански. Те проверяват всеки ден и следят пресните меса от доставките. Грижат се и за опаковането, правилното съхранение и излагане на витрините.

В магазините на "Билла България" има не просто богат асортимент на прясно месо, но и той постоянно се обновява, подчерта още Сачански. Минимум един нов продукт се добавя всеки месец. Подкрепяме българските производители с кампаниите ни "Билла градина", "Билла млечен свят", "Билла месни традиции" и с новата - "Прясно българско месо", заяви управителят на веригата. "Най-важното за един производител е да има осигурен пласмент. Вярваме на българските производители, които са заслужили това доверие с много труд", каза Бойко Сачански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай