7 фирми дължат 285 692 лв. неплатени заплати в Добрич

7 фирми дължат 285 692 лв. неплатени заплати в Добрич | StandartNews.com

Добрич. От началото на годината досега по данни от проверки на Областна инспекция по труда в Добрич 7 фирми имат общо неизплатени заплати на работниците и служителите си в размер на 285 692 лева, съобщиха от инспекцията. След намесата на инспекторите от началото на 2014 г. до момента са изплатените забавени трудови възнаграждения в размер на 232 550 лева, допълват още от Инспекцията.

През октомври са извършени 125 проверки, от които 23 за проучване на искания и сигнали, като са констатирани 602 нарушения на трудовото законодателство, от които 23 неизпълнени предписания от предходни проверки. 333 броя са откритите от инспекцията нарушения на трудовите правоотношения, в т.ч. и неизпълнени 23 предписания, като всичките са за неизплатени заплати, добавят от ОИТ. При проверките пред октомври са установени 9 души на работа без писмени трудови договори, а още 3-ма - да работят преди да е изпратено уведомление до НАП за сключените с тях трудови договори. Нарушенията са констатирани в обекти от отрасъл „растениевъдство и животновъдство" и „строителство".

За отстраняване на констатираните нарушения са дадени 556 задължителни за изпълнение предписания. 6 хил. лв. са платени по 10 акта, съставени от трудовите инспектори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай