2,3 млн. от тютюн влезли в бюджета

Целта на срещите с браншовете е да спрем контрабандата, обяви депутат от ГЕРБ

2,3 млн. от тютюн влезли в бюджета | StandartNews.com

През този месец в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата провеждаме срещи с браншове, важни за бюджета – цигари, алкохол, горива, обяви членът на комисията и депутат от ГЕРБ Десислава Костадинова пред "Фокус".

На заседанието, което се проведе на 8 юни, имахме среща с Българската асоциация за тютюневи изделия, след това с Националната лозаро-винарска компания. Последното заседание на нашата комисия за месец юни по програма трябва да завърши със среща със Съюза на пивоварите в България", допълни Костадинова.

Тя разкри, че през миналата година като сектор тютюнът е вкарал приходи от 2,3 милиарда лева в бюджета, а горивата – 2,1 милиарда. "Алкохолът и бирата са донесли на бюджета съответно 214 милиона и 81 милиона лева. На заседанията, на които се запознаваме с браншовете, разглеждаме основните въпроси, касаещи съответния отрасъл, свързани с прилагането на акцизното и данъчното законодателство. Разбира се, говорим за основните рискове, касаещи съответния отрасъл, свързани с контрабандата и сивата икономика. Целта е от тези срещи да започнат законодателни промени или подобряване на практиката за съответните приходни агенции с цел противодействие на контрабандата и сивата икономика", допълни Костадинова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай