19:00 ч.

10.05.18

1 мин.

0

1

0

120 фирми произвеждат авточасти за Е1 млрд.

от редактор |

120 фирми произвеждат авточасти за Е1 млрд.

Aвтомобилният сектор в България произвежда продукция за близо 1 млрд. евро годишно. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Александър Манолев при откриването на нов учебен център по диагностика на електрически и конвенционални автомобили в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд" в София.


Автоиндустрията се развива с устойчиви темпове, а брутната й добавена стойност е нараснала 4 пъти за последните 10 години, допълни той. Това е един от най-атрактивните високотехнологични сектори, които привличат сериозни чуждестранни инвестиции и в които ще расте нуждата от повече и по-добре подготвени кадри. Манолев пожела на учениците от гимназията да изберат да се реализират в едно от десетките предприятия в автомобилния сектор у нас.


В България работят един завод за сглобяване на автомобили и още около 120 предприятия за производство на части като поддоставчици на водещи компании в автомобилостроенето, отчете Манолев. Всички те дават прехрана на над 23 хиляди души, а частите се изнасят за водещи пазари като Германия, Франция и др.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

РОНИ · 07:20 · 19.05.2018
И С МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент