18:50 ч.

18.07.17

1 мин.

0

0

0

Нено Димов скочи на французи заради Русе

от редактор |

Нено Димов скочи на французи заради Русе

До седем дни френският завод „Монтюпе" трябва да представи програма за решаване на проблема със замърсяването на въздуха в Русе, обяви съобщи министърът на околната среда Нено Димов, цитиран от БГНЕС. Той пристигна в града специално заради въпроса с неприятните миризми.


На предприятието ще бъдат наложени санкции, ако не изпълнят задълженията, които бяха поети пред Димов. Наред с краткосрочната програма, до три месеца трябва да бъде направено проучване на система за собствен мониторинг на предприятието. Данните от нея трябва да бъдат предоставяни на РИОСВ.


От "Монтюпе" са заявили, че ще бъдат вложени почти 5 млн. евро за покриване на изискванията за опазване на чистотата на атмосферния въздух, на екологичните условия, обяви министърът. 


Имаме разбиране от страна на ръководството, че те трябва да спазват българското законодателство точно така, както биха спазвали френското във Франция и канадското в Канада. Имам уверението от ръководството на предприятието, че сроковете, които сме поставили, ще бъдат спазени. Те имат моето уверение, че ако това не стане, ще има санкции, докато бъдат изпълнени условията, заяви Димов. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент