Дружбенци дишат най-мръсен въздух в София
Нено Димов: Проблемът с "Калиакра" е назрявал от 15 години


18:20 ч.

13.08.17

1 мин.

0

3

0

Нено Димов: Ще бързаме, но няма да прибързваме за "Калиакра"

от редактор |

Нено Димов: Ще бързаме, но няма да прибързваме за "Калиакра"

Едно от желанията, заявено на работната среща, е за прекартиране на териториите, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов след срещата в Каварна, цитиран от "Фокус". "Следващата седмица в сряда в Министерство на околната среда и водите ще бъде проучено становището на сформираните работни групи по казуса „Калиакра", продължи той.


Срещата ще бъде между експерти на министерството и представители на работните групи, за да бъде „изчистен" планът за управление". Да бъдат разграничени  безспорно приемливите и неприемливите неща, каза още Димов.


Това ще направим с бързане, но не с прибързване, защото трябва да бъдат огледани всички варианти, така че максимален брой от хората, които са засегнати, и интересите на страната да бъдат защитени", допълни министърът.


Димов бе категоричен, че прекартирането е процес, който не може да бъде толкова бърз, колкото привеждането в действие на плана за управление. "За прекартирането ще бъдат привлечени международно признати учени, за да бъде прецизиран процесът – да се изясни спазени ли са изискванията, какво е необходимо да бъде направено още, но всичко това в средносрочен план", допълни министър Димов. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Петър · 19:54 · 15.08.2017
За да бъдат разграничени безспорно приемливите и неприемливите неща със сигурност не трябва да участват зелените мошеници.
Тома · 15:13 · 15.08.2017
Кой да прекартира? Тома Белев ли?
Потребител · 18:54 · 13.08.2017
Тоя министър какво ще прекартира - според мангите дето са склонни да му харизят новите строители на България! ЕС некои го приемат като място за "цицане" и никакви ангажименти! Да се концентрира върху затварянето на ТЕЦ вете и осигуряване на питейна вода на урановите селища!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент