13:05 ч.

23.06.17

1 мин.

0

1

0

Готвят Национална програма за качеството на въздуха

от редактор |

Готвят Национална програма за качеството на въздуха

Столична община има изготвена програма за управление на качеството на атмосферния въздух за периода от 2015-2020 година, намаляване на емисиите и достигане на установените норми на фини прахови частици, обяви в министър Нено Димов пред НС. Той обяви, че има комплект от мерки, които ще бъдат предприети в столицата.


Ненов разкри също предстои да бъде изградена Национална програма за качеството на атмосферния въздух. "Тя следва да идентифицира приложените мерки, отговорните институции, сроковете за изпълнение, финансирането и др.", заяви той.


Създадена е и междуведомствена работна група, която да изготви предложения за промяна в законодателството, с основна цел да бъде ограничено съдържанието на сяра и пепел във въглищата и брикетите за битово отопление, каза още Димов. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:17 · 23.06.2017
Стига програми и пушилки, бе некадърници. Вие фандъковите помияри не можете да си съберете, та въздуха ще оправите. А да видим как ще спрете камионите на мутростроителите, дето ровят улиците и пушат повече от парен локомотив. Пак ще ударите с някоя такса или забрана мат'рияла дето кара брички на по 20 и кусур години, щото му окрадохте спестяванията и му плащате колкото да не умре от глад.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент