Печките са по-голям проблем от старите коли
Нено Димов: Ще бързаме, но няма да прибързваме за "Калиакра"


09:50 ч.

29.08.17

1 мин.

0

6

0

Дружбенци дишат най-мръсен въздух в София

от редактор |

Дружбенци дишат най-мръсен въздух в София

Най-много превишения на нормата за фини прахови частици в София са регистрирани в измервателната станция в ж. к. "Дружба". Това съобщиха Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), цитирани от "Фокус". Превишения не са засичани единствено на Копитото.


На територията на Столична община има 6 автоматични измервателни станции (АИС) за контрол на качеството на атмосферния въздух - в ж.к. „Дружба", „Надежда", „Младост", „Хиподрума", „Павлово" и Копитото. От ИАОС уточняват, че превишаването на нормата за фини прахови частици има сезонен характер - вследствие на транспортът и битовите изгаряния в домакинствата през студените месеци, в съчетание с неблагоприятни метеорологични условия като мъгла, безветрие и температурна инверсия, нивата на фини прахови частици се покачват и често пъти нормата е превишена.


Заради това с понижаване на температурата на въздуха през предстоящите есенни и зимни месеци се очаква да се повишават нивата на фини прахови частици в столицата до 10µm.
През последните 3 дни в София не се отчетени превишения на нормите за качеството на атмосферния въздух по всички контролирани атмосферни замърсители


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:09 · 30.08.2017
Много грамотен народ браво.Браво
Потребител · 21:46 · 29.08.2017
Просто все по-дълбоко потъва вестника. Дълбоко към бездната на неграмотността.
Потребител · 17:27 · 29.08.2017
Дружбенци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
мръсeн, гадeн, долeн клозeтeн жаргон от вмирисан сeлски кeнeф
рeдакторът e долнопробeн гладeн сeлянин
Потребител · 23:13 · 29.08.2017
@Потребител селяните са на свършване , затова търпи сега некадърната софийска измет. всичко в тая държава е софийска помия
Потребител · 13:39 · 29.08.2017
Дружбeнци...........??? Виe напълно прeвъртяхтe!
Потребител · 13:37 · 29.08.2017
живущитe в квартал Дружба, а нe дружбeнци
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент