16:39 ч.

21.07.17

1 мин.

0

0

0

Брюксел забрани строежи на Калиакра

от редактор |

Брюксел забрани строежи на Калиакра

Европейската комисия наложи пълна забрана за издаването на нови разрешения за всякакво строителство на територията на Защитена зона „Калиакра". Това е крайният резултат от постигнатите договорености между МОСВ и ЕК по заведеното от комисията дело срещу България за изградените вятърни генератори в защитената зона. В резултат на преговорите Еврокомисията се е съгласила да не бъдат премахвани изградените досега там 2600 ветрогенератори, голф игрище, къщи, хотели, вилни селища и инфраструктура към тях. Министърът на околната среда Нено Димов лично запозна с решението кметовете на Шабла и Каварна Мариян Жечев и Нина Ставрева, както и представители на бизнеса.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент