6 площадки приемат вторични суровини в Благоевград

6 площадки приемат вторични суровини в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. 6 са лицензираните площадки в Благоевград, които отговарят на новите законови изисквания за предаване на черни и цветни метали, обявиха от общината. Пунктовете, в който срещу декларация за произход ще могат да се връщат вторични суровини, са в квартал 248, района на ЖП гарата, местността „Старата гара", върху имот №9050, на ул. „Вихрен" в района на Първа промишлена зона и в село Зелендол.

След последните промени в законодателството отпадъците с битов характер ще бъдат изкупувани само срещу декларация за произход, а тези с промишлен – само след представяне на сертификат. Това е една от мерките за предовратяване на кражбите на паметници, пътни знаци, мантинели, метални капаци от шахти, стълбове, кабели, тръби или други елементи от водопреносната система.

Фирмите, които притежават лицензите за управление на площадките, обявени от Регионална инспекция по околната среда и водите-Благоевград, са ЕТ „Инвикто-Христо Миленков", „Росиво" ООД, „Ровотел Стийл" ООД, „Скрино" ЕООД, „Феникс Благоевград" ООД и „Унитрейд Благоевград" ЕООД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай