Владислав Горанов: 500 милиона повече влизат в бюджета

Владислав Горанов: 500 милиона повече влизат в бюджета | StandartNews.com

Пловдив. Между 400-500 милиона лева повече ще постъпят в бюджета за януари тази година в сравнение със същия период на 2014 година. Това обяви в Пловдив министърът на финансите Владислав Горанов. Той допълни, че тази сума е значителна на фона на общата приходна част на бюджета и е много вероятно за първи път от 2009 година насам бюджетът за януари да бъде с излишък.

"Това е добра новина и тенденция, която показва, че усилията на правителството са в добра посока", обясни финансист №1 и коментира, че скритите в сивата икономика резерви трябва да бъдат извадени. Само от митниците се очаквал приход в бюджета в размер на 100-200 млн.лева.

"Всички лоши практики в митницата трябва да бъдат изкоренени", каза още по повод задържането на поредния митнически шеф министър Горанов.

Той бе категоричен, че е рано да се говори за великденски добавки към пенсиите, но подчерта, че се прави анализ в тази посока. В Пловдив Горанов коментира още, че новината от дебатите по пенсионната реформа за отрицателна доходност на пенсионните фондове не е добра.

Според Горанов години наред е имало пълно мълчание по тази тема и много хора дори не знаят в кой пенсионен фонд са осигурени. "Самият факт обаче, че се води дебат по тази тема рано или късно ще докаже истината и хората ще започнат да се интересуват", каза още финансовият министър. Той допълни, че трябва да сме много чувствителни към това как се управляват милиардите спестени наши средства в пенсионните фондове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай