21:05 ч.

25.07.16

1 мин.

2156

0

0

Теглим повече и по-големи кредити

от Валерия Стойкова |

Теглим повече и по-големи кредити
Снимка: БГНЕС

Чувствителен ръст се усеща в кредитирането за граждани в последните три години. С 63% са нараснали заемите за домакинствата от 30 юни 2013 г. до 30 юни 2016 г., а средният срок за изплащането им се е увеличил с 22 месеца. Расте и средният размер на изтеглените заеми - от около 1300 лв. преди три години, сега е близо 1600 лв. (1576,19 лв.), което представлява ръст от 21%. Данните бяха представени вчера от Цветан Петринин, главен изпълнителен директор на TBI Bank. Най-активни при тегленето на кредити са хората между 42 и 50 години, а парите се използват за почивки, образование и лечение, обясни Петринин.


При финансирането на стоки на изплащане за последните три години повишението е с 6% до среден размер на покупката от 785,83 лв. Най-често купуваните стоки са телевизори, мобилни телефони, лаптопи, перални и климатици. Преди три години начело на списъка бяха печките и хладилниците.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент