Пуснаха за приватизация военния завод НИТИ

Пуснаха за приватизация военния завод НИТИ | StandartNews.com

Минималната цена за 100% от капитала е 3,6 млн. лв.

Пуснаха за приватизация военния завод "НИТИ" ЕАД - Казанлък. Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви публичен конкурс на един етап за продажбата на 690 392 броя акции, представляващи 100% от капитала на казанлъшката оръжейна фирма "НИТИ" ЕАД. Минималната конкурсна цена е 3,6 млн. лв., а депозитът за участие от страна на кандидатите е 360 000 лв. Обвързващи оферти може да се подават до 17 часа на 27 юли, съобщиха от АПСК.

Цената на конкурсната документация, която не съдържа информационен меморандум, е 2000 лв. (с ДДС) и може да бъде закупена в сградата на АПСК до 4 май. За да закупят информационен меморандум, кандидатите трябва да отговарят на определени условия. А именно - да осъществяват дейности по производство и/или търговия с отбранителна продукция; да имат положителен финансов резултат за всяка от последните две финансови години, съгласно одитираните годишни финансови отчети; да са получили разрешение за достъп до информация с ниво на класификация "Секретно" или удостоверение за сигурност, съгласно закона за защита на класифицираната информация. До участие в конкурса не се допускат офшорни дружества, консорциуми, компании, които са в ликвидация, фирми, обявени в несъстоятелност или в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица, осъдени за банкрут, и лица, които имат непогасени изискуеми публични задължения към държавата. Освен това не се допуска участникът, спечелил конкурса, да учреди дружество, специално създадено за сключване на договора за приватизация.

"НИТИ" ЕАД разработва и произвежда изделия с военно предназначение. С годините фирмата се е ориентирала към производство на изделия с гражданско и специално предназначение като ловно и спортно оръжие и боеприпаси за тях, високоенергийни барути, пиротехнически изделия и сигнални средства, както и на специални средства за самозащита. НИТИ се занимава и с проектиране на промишлени сгради, предназначени за военно и специално производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай