Промяна в правилата за саниране заради КТБ

Промяна в правилата за саниране заради КТБ | StandartNews.com

София. Заради поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка служебното правителството ще промени постановлението, с което се отпускат средства за енергийно обновяване на жилища, предаде БНР.

Промяната ще улесни собствениците на жилища да кандидатстват за допълнителна финансова помощ за енергийно обновяване на домовете си.

Предвижда се да отпадне изискването тези, които кандидатстват в Министерството на регионалното развитие да са получили предварително отказ от Фонда за жилищно обновяване. Фондът се управлява от Корпоративна търговска банка, а тя е под особен надзор и не извършва дейност по предоставяне или отказване на кредити. Това е причина сега хората, които нямат финансови възможности, но желаят сградата, в която живеят, да се включи в проекта, да кандидатстват и да получат допълнителна финансова помощ.

На днешното си заседание министрите ще одобрят 8 програми - за трансгранично и транснационално сътрудничество, преди представянето им в Европейската комисия за одобряване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай