Приходите от хазарт скочиха с 60 на сто

Приходите от хазарт скочиха с 60 на сто | StandartNews.com

Най-много пари са събрани от моментните лотарийни игри - 31,5 млн. лв.

Приходите от хазарт скочиха с 60% през 2015 г. Постъпленията по бюджета на Държавна комисия по хазарта (ДКХ) за миналата година са в размер на 96,65 млн. лв., при 60,4 млн. лв. за 2014 г., съобщиха от Комисията за "Стандарт". Организаторите на хазартни игри вместо данък върху печалбата плащат държавни такси, които влизат в бюджета на Държавната комисия по хазарта.

За поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри - лотария, томбола, моментна лотария, тото, лото, бинго, игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, и със залагания, свързани с познаване на факти, се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози, а за хазартни игри, за които се събират комисиони за участие - в размер на 20% върху стойността на получените комисиони. За издаване и поддържане на лиценз за онлайн залагания се събира двукомпонентна такса, състояща се от еднократни 100 хил. лв. и 20% върху разликата между стойността на получените залози и изплатените печалби. В бюджета на ДКХ влизат и събраните глоби от организаторите на хазарт.

Най-много приходи през 2015 г. са събрани от моментните лотарийни игри - 31,5 млн. лв. Тези игри напоследък придобиха много голяма популярност. При тях веднага разбирате дали печелите, като изтърквате билетчето. 10,89 млн. лв. са събрани от лото игрите, а 20,15 млн. лв. - от тото. В хазната от бинго залите са влезли 56 949 лв. А за игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета са платени налози в размер на 21,92 млн. лв. От игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, са събрани 875 лв., а от игри в онлайн казино в хазната са влезли 2,89 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай