Приеха амбициозния, но изпълним, бюджет от над 60 млн. лв. на Благоевград

Приеха амбициозния, но изпълним, бюджет от над 60 млн. лв. на Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Общински съвет - Благоевград прие бюджета на общината за 2015 година на първото си редовно заседание за тази година. След повече от два часа и половина дебати местните парламентаристи приеха финансовата рамка на общината с 32 гласа „за"; само 2 „против" и нито един „въздържал се". И тази година продължава тенденцията от последните 4 години за увеличаване на бюджета. Тази година проектобюджетът възлиза на 60 901 805 лв., като уточненият бюджет е 54 991 225 лв., а очакваните трансфери от Министерски съвет и Министерство на финансите са в размер на 5 910 580 лв.

„Този бюджет на община Благоевград е смел, но напълно постижим и реален. С всяка следваща година той се увеличава. Но най-важно е, че бива реализиран. След като се изпълнява бюджетът на 100%, това означава, че каквото залагаме и обещаваме днес, до края на годината ще се случи", заяви кметът на община Благоевград Атанас Кавбитов. Той уточни, че с този бюджет общината за поредна година се опитва да обхване всички сфери и сектори, които се нуждаят от спешно финансиране.

„Вдигаме бюджета, но не увеличаваме такси и данъци, залагаме на приходи от добро управление на собствеността и на по-добра събираемост", подчерта градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай