19:25 ч.

17.11.17

1 мин.

0

0

0

Предупреждение: Внимавайте с виртуалните валути!

от редактор |

Предупреждение: Внимавайте с виртуалните валути!

Предупреждение към инвеститорите за значителните рискове при първично предлагане на виртуални валути (ППВВ) разпространи Европейският орган за ценни книжа и пазари (ЕОЦКП). "В случай, че обмисляте инвестиране в ППВВ или пък вече сте инвестирали, трябва да вземете предвид значителните рискове, които това може да ви донесе, включително пълната загуба на вашата инвестиция", се посочва в съобщението. То беше разпространено докато биткойнът отново пое нагоре, достигайки нова рекордна стойност. В четвъртък виртуалната валута закри търговията на ниво от почти 7900 долара, само дни след като изтри над 29% от стойността си. ЕОЦКП наблюдава бурния растеж на ППВВ, които набират капитал, и е загрижен, че инвеститорите не осъзнават рисковете. При ППВВ има опасност от измама или престъпна дейност, дължаща се на анонимността, пише в съобщението. Не всички виртуални валути се търгуват на борси. А когато се търгуват, цената им може да е изключително волатилна, има опасност от ценова манипулация и измами.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент