20:30 ч.

14.09.17

1 мин.

0

5

0
Плащаме в брой до 5000 лв.

Плащанията в брой да бъдат ограничени до 5000 лв. от началото на 2018 г., предлагат от Министерството на финансите. Това е поредният опит за ограничаване на кешовите плащания като мярка срещу сивата икономика и укриването на данъци.


В началото на лятото от ведомството предложиха промени в Закона за ограничаване на плащанията в брой, според които таванът на кешовите разплащания трябваше да бъде намален до 1000 лв. на няколко стъпки през годините, но идеята не намери подкрепа в парламента.


Сегашното предложение за ограничаване на плащанията в брой до 5000 лв. е в съответствие с наложилата се практика в другите държави от Европейския съюз, където прагът е в диапазон от 2 000 до 3 000 евро, се посочва в мотивите


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:34 · 16.09.2017
Добро начало, трябва да се иска доказателство за произход за всички по големи банкови суми. Също данъчните да проверяват с какви средства се закупуват имотите.
ПОТРЕБИТЕЛ · 09:20 · 15.09.2017
ПРОСТО ИРОНИЗИРАМ ПРИЯТЕЛ. СИТЕМАТА Я ПРАВЯТ ЗА ДА КОНТРОЛИРАТ ОТНОВО ДРЕБНИТЕ ХОРИЦА. ДЯНКОВ ВЪВЕДЕ ДАНЪК ЛИХВА УЖ ЗА ГОДИНА. БИ СИ КАМШИКА А ДАНЪКА ГО ОСТАВИХА...... ДАНЪЦИ.... ТАВАНИ НА ПЕНСИИ И ВСЕ НЯМАТ И НЕ ИМ СТИГА. ГОЛЕМИ ЛИЦЕМЕРИ СА!
ПОТРЕБИТЕЛ · 08:06 · 15.09.2017
ПРАВИЛНО. ТАКА ТРЯБВА ДА СТАНЕ И С ПОДКУПИТЕ И ОТВЛИЧАНИЯТЯ!!! САМО ПО БАНКОВ ПЪТ ЗА ДА РАЗБЕРЕМ КОЙ ПОДКУПЕН КОЙ ОТВЛЯКЪЛ ....
Потребител · 08:13 · 15.09.2017
@ПОТРЕБИТЕЛ КУКУМИЦАТА ДЕТО И НАПЪЛНИХА СМЕТКАТА ОТ ПАРИ БАНК ДЕТО ЗАТВОРИ КОЗЛОДУЙ ЩЕ КОМЕНТИРАШ ЛИ. ТАМ РАЗБРА ЛИ КОЙ Е ПОДКУПНИЯ . ПОДКУПИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ВЪРВЯТ. ПОДКУП ОТ 20 ЛЕВА НЕ Е ТОЛКОВА ОПАСЕН КОЛКОТО ПОДКУП ОТ ХИЛЯДИ ЕВРА. В СЛУЧАЯ КОЗЛОДУЙ ЗАТВОРИ ДВА РЕАКТОРА И БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ МИЛИАРДИ ЗАТОВА СЕГА ЕВРЕЙКАТА Е НА ТАКЪВ ПОСТ. ЩОТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ ОЧАКВАТ ОЩЕ НЕЩО ДА НИ ПРЕЦАКА
Потребител · 07:33 · 15.09.2017
ТИЯ ПЕДЕРАСТИ ГОЛЯМ МЕРАК ИМАТ СКОРО ДА НИ СЛОЖАТ ЧИПОВЕ В РЪКАТА. ЗА ЦЕЛТА ЩЕ ПРЕМАХНАТ ПАРИТЕ. ДОЛНА ЦИОНИСТКА ПАПЛАЧ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент