21:20 ч.

15.12.17

2 мин.

0

0

0

Плащаме данъците по интернет без такси

от Стефан Кючуков |

Плащаме данъците по интернет без такси

Данъците ще може да се плащат онлайн без никакви банкови такси. До края на януари 2018 г. ще заработи система, която ще позволява плащането на данъци чрез виртуални ПОС-терминали. Това обяви шефът на дирекция „Комуникации" в НАП Росен Бъчваров. В момента при нареждане на превод към хазната парите реално постъпват по сметката на НАП след няколко дни. Затова, ако платите данък в последния разрешен от закона срок, може да се начисли наказателна лихва за дните до постъпване на парите по сметката на НАП. Със стартиране на новата система чрез виртуални ПОС-терминали този проблем ще изчезне, защото парите ще постъпват по сметката на НАП в БНБ секунди след като бъдат преведени. Плащането на данъците ще може да става и с дебитна или кредитна карта при служител на НАП.


Начисляването на няколко стотинки наказателна лихва за 1-2 дни закъснение, което се случваше досега, е проблем при ползване на данъчните облекчения и участие в редица търгове. Защото за ползване на облекчения и участие в търгове на държавата има изискване лицето да няма подлежащи на принудително изпълнение данъчни задължения. От няколко дни от НАП изпращат имейли с покана да се платят стари задължения в размер на стотинки, както и на по-големи борчове от над 5000 лв. Хората трябва да изчистят тези задължения, ако искат да ползват данъчни облекчения или отстъпката за онлайн подаване на данъчна декларация. От следващия месец ще се изпращат и имейли при започване на принудително изпълнение към някой длъжник.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент