17:35 ч.

06.12.17

1 мин.

0

0

0

Петър Андронов: Банките са добре, когато вървят за ръка с бизнеса

от редактор |

Петър Андронов: Банките са добре, когато вървят за ръка с бизнеса

"Банковият сектор е добре в годината, в която банките и бизнесът вървят ръка за ръка". С тези думи, цитирани от Investor, председателят на УС на Асоциацията на банките в България Петър Андронов приветства търговските и централните банкери за празника.


Той заяви, че след кризата банките са в "регулаторна хватка", която се твори по правилата на Брюксел, Лондон и Франкфурт и поиска българският регулатор да приложи това, което те правят. И за да бъде пределно ясен относно регулатора, илюстрира ситуацията с притча:
"На първия ден от Сътворението Бог създал слънцето, а Дяволът - Луната.
На втория Бог създал секса, а Дяволът му отвърнал с брака.
На третия Господ създал банките. Дяволът дълго време се чудел какво да му противопостави и накрая измислил Регулатора.
И след това четвъртият, петият и шестият ден преминали в регулации".


Андронов коментира и икономическия цикъл.


"В учебниците не пише нищо за фазата на растежа преди достигането на върха. Когато мислиш, че растежът е вечен, само твоята индустрия и благосъстояние се увеличават, но ти не си уникален. Хубавото е, че нашата икономика е жилава и устойчива, но не толкова, че да претърпи сътресения. Затова трябва да създаваме буфери", препоръча банкерът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент