НАП ще изпълни плана за приходи за 2014 г.

НАП ще изпълни плана за приходи за 2014 г.  | StandartNews.com

София. Сигурни сме, че ще изпълним нашия план за приходите за 2014 г. Към юли има 400 млн. лв. повече събрани приходи спрямо същия период на миналата година при 100 млн. повече върнато ДДС. Това означава, че преизпълнението спрямо миналата година е около 100 млн. лв. Това заяви зам.-изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова на специална пресконференция.

Мерките, които НАП предприе за подобряване на събираемостта и по-специално обратното начисляване на ДДС при зърнопроизводителите, ще дадат резултати съвсем скоро, обясни Димитрова. И уточни, че от това се очакват допълнителни постъпления в бюджета от около 200 млн. лв.

Под наблюдение са касовите апарати на търговците. По този начин от НАП са засечени общо 3600 лица, които отчитат по-малко приходи от 100 лв. на ден. Галя Димитрова уточни, че за тях работят служители и отделно някои плащат наем за помещения и няма логика за оборотите, които са отчели. На търговците е даден едномесечен срок, в който търговците да се поправят, след което срещу тях ще бъдат предприети мерки.

НАП и митниците ще работят съвместно за засичане на горива от данъчните складове до бензиностанциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай