14:05 ч.

25.04.16

1 мин.

749

0

0

НАП чака още 200 000 данъчни декларации

от редактор Росана Манева |

НАП чака още 200 000 данъчни декларации
Снимка: БГНЕС

Всяка трета декларация за облагане на доходите е подадена по електронен път с персонален идентификационен или електронен подпис.


Това сочат данните десет дни преди изтичане на крайния срок за предаване на формулярите на НАП - 3 май. До 20 април в цялата страна са получени общо 305 000 декларации, като тези, които са подадени по електронен път, са близо 100 000.


Независимо от това, в оставащите няколко работни дни до края на данъчната кампания, от НАП очакват да получат още близо 200 000 формуляра, съобщава БГНЕС.


От приходното ведомство предупреждават, че на избралите последния възможен ден за деклариране на място граждани вероятно ще се наложи да чакат продължително.


Вместо това, подаването на данъчните декларации може да стане удобно от домашния компютър с безплатния ПИК, издаван в произволно избран офис на приходната агенция. Формулярите могат да бъдат изпратени и по пощата с препоръчано писмо с дата на пощенското клеймо не по-късно от 3 май 2016 г.


Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне.


При превод на пари към бюджета се попълва кодът за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент