Над 1 млрд. лв. повече приходи събрани тази година

Над 1 млрд. лв. повече приходи събрани тази година | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов откри Комплекс за преработка на тежки остатъци в бургаската рафинерия на "Лукойл Нефтохим"

"Над милиард лева повече приходи са събрани за първите месеци на годината и голяма част от тях са от горива", каза в Бургас министър-председателят Бойко Борисов. Преди седмици той заяви, че е поставил цел на приходните агенции да надминат приходите от миналата година с поне 1.6 млрд. лв.

Премиерът посети "Лукойл Нефтохим", където откри Комплекс за преработка на тежки остатъци. Инвестицията е за над един милиард и половина долара. "Това е една от най-големите инвестиции в България. Новият комплекс ще позволи на бургаската рафинерия да увеличи дълбочинната преработката на нефта до 90% и да произвежда повече светли горива от един тон суровина. Най-важното за този регион, където ни е концентриран и туризмът, е че това се случва чрез 100% екологично чисто производство и осигурява нови работни места", каза Борисов. Повишаването на процента на дълбочинната преработка ще доведе и до намаляване на цените на горивата по бензиностанциите, коментират експерти.

Премиерът допълни още, че през следващите месеци ни чакат около милиард нови инвестиции в различни заводи, където ще бъдат създадени и нови работни места. "Включително и в момента се работи за подобряване на инвестициите в сферите с производство на месо, зеленчуци. Това дава мъзможност на родното производство да се развива", добави Бойко Борисов.

"Мога само да поема ангажимент, че този курс на правителството ще следва и няма да има отстъпка. Искам да благодаря на всички партии, които подкрепят правителството - Реформаторски блок, АБВ, Патриотичния фронт. Имайте предвид, че тези думи, статистики, които излизат от Евростат за намаляване на безработицата, вдигането на индустрията докарват нови и нови инвеститори", каза още Бойко Борисов.

За откриването на комплекса в бургаската рафинерия в Бургас пристигна и президентът на компанията"Лукойл" Вагит Алекперов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай