16:40 ч.

05.11.17

1 мин.

0

2

0

Менда Стоянова: Данъците няма да се вдигат

от редактор |

Менда Стоянова: Данъците няма да се вдигат

Управляващата партия ГЕРБ не разглежда възможността за промяна на данъците. Това обяви председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.


Не можем да вземем от хората повече пари, за да ги дадем на онези, които крадат или управляват лошо, обясни тя. "Всяка година държавата събира все повече и повече пари. Първият фактор, който влияе, е процентът на самите данъци. После вече говорим за онези данъци, които не са платени, защото са укрити в сивата икономика", обясни Стоянова. пред БНР. Тя обаче е категорична, че вдигането на данъци не е техен дебат. „Не можем да вземем от хората повече пари, за да ги дадем на онези, които крадат или управляват лошо", смята Стоянова.


Според председателя на бюджетната комисия трябва да бъдат подобрени и условията за бизнес. Ако това се случи то ще доведе до по-висок икономически растеж и ще даде възможност за увеличение на заплатите във всички сфери, допълни Стоянова. Сред макропоказатели като финансова стабилност, предвидимост в икономически и политически план има компоненти, които са на много ниско ниво. Нивото на правораздаване също влияе сериозно, категорична бе Стоянова. Така чуждите инвеститори нямат гаранции, че ще получат бързо и справедливо правораздаване, коментира още председателят на бюджетната комисия в НС.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:16 · 07.11.2017
Ama mendo. Hodi da se dou4i6 komuniske
Потребител · 07:35 · 07.11.2017
Вие вдигнахте вече някои данъци, а че сега няма да продължите да ги вдигате ,никой не ви вярва.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент