Менда Стоянова: Данъците няма да се вдигат

Менда Стоянова: Данъците няма да се вдигат | StandartNews.com

Управляващата партия ГЕРБ не разглежда възможността за промяна на данъците. Това обяви председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Не можем да вземем от хората повече пари, за да ги дадем на онези, които крадат или управляват лошо, обясни тя. "Всяка година държавата събира все повече и повече пари. Първият фактор, който влияе, е процентът на самите данъци. После вече говорим за онези данъци, които не са платени, защото са укрити в сивата икономика", обясни Стоянова. пред БНР. Тя обаче е категорична, че вдигането на данъци не е техен дебат. „Не можем да вземем от хората повече пари, за да ги дадем на онези, които крадат или управляват лошо", смята Стоянова.

Според председателя на бюджетната комисия трябва да бъдат подобрени и условията за бизнес. Ако това се случи то ще доведе до по-висок икономически растеж и ще даде възможност за увеличение на заплатите във всички сфери, допълни Стоянова. Сред макропоказатели като финансова стабилност, предвидимост в икономически и политически план има компоненти, които са на много ниско ниво. Нивото на правораздаване също влияе сериозно, категорична бе Стоянова. Така чуждите инвеститори нямат гаранции, че ще получат бързо и справедливо правораздаване, коментира още председателят на бюджетната комисия в НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай