Мартин Димитров: Трябва да има международно разследване за КТБ

Мартин Димитров: Трябва да има международно разследване за КТБ | StandartNews.com

"Трябва да има международно разследване за КТБ", заяви при гостуването си в сутрешния блок на БНТ депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

"Има дълга верига от фирми, през които са минавали тези пари, за да се скрие тяхното местоположение накрая. Затова пътят на парите трябва да бъде проследен от международни експерти", твърдо заяви Димитров, като посочи, че има две възможности за иницииране на подобно разследване. "Едната възможност е БНБ да направи конкурс и който го спечели, да свърши тази работа. Другата - фондът за гарантиране на влоговете да наеме фирма", заяви Димитров.

"Ако няма разследване и парите не бъдат върнати, на хората от българското задкулисие те им хареса и утре пак ще измислят подобна схема", заяви депутатът от РБ, като беше категоричен, че няма смисъл от правителство без ясно мнозинство, тъй като когато правителството няма мнозинство, то ще зависи от ДПС.

"В последните два парламента имаше неясни, скрити малцинства – те се провалиха жестоко. Нашата позиция е ясна – дясноцентристки кабинет, който да има подкрепата на 121 народни представители. За съставянето му ще направим всичко възможно като отговорни хора. Но кабинет с участието на ДПС няма да подкрепяме", категоричен е Мартин Димитров. "Който е спечелил изборите, той трябва да предложи министър-председател и кабинет. Това е голям тест за ГЕРБ", допълни депутатът от РБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай