19:25 ч.

30.05.16

1 мин.

1091

0

0

Лихвите по депозитите се покачват

от Стандарт |

Лихвите по депозитите се покачват
Снимка: БГНЕС

Лихвите по новите банкови депозити през април леко се покачват въпреки трайната тенденция за техното намаление. През април нови левови влогове в банките гражданите са откривали при средна годишна лихва от 1,17%, обявиха от БНБ. Това е леко повишение в сравнение с лихвата, която банките даваха през март от 1,13%.


Въпреки това през април 2016 г. лихвата, която сме получили за депозитите в банките, е доста по-малка спрямо година по-рано - 1,79%. При депозитите на гражданите в евро също има леко повишение на лихвите. През април нови еврови депозити са се откривали при средна лихва от 0,8%, при 0,78% за март и 1,45% за април 2015 г. При новите депозити за бизнеса в евро също има повишение на лихвата - от 0,25% за март, до 0,44% за април.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент