19:25 ч.

16.08.16

1 мин.

1898

1

0

Купуваме повече коли на лизинг

от Стандарт |

Купуваме повече коли на лизинг

Купуваме все повече коли на лизинг. Това показват данните за сключените договори за лизинг на БНБ за периода април-юни. С 25% общо са се увеличили сключените подобни контракти. На годишна база обаче това представлява спад от 1.6%.


Най-голям ръст има при финансирането на покупките на леки и товарни автомобили, което е нормално, защото това е най-голямата част от пазара - близо 73% от всички нови сделки в бранша. През второто тримесечие на 2016 г. новите лизингови договори за леки автомобили са за 147.1 млн. лв., или 34% повече от периода януари-март. При тези за товарни и лекотоварни автомобили отчетеният обем е 151.9 млн. лв., което е с 23.8% повече в сравнение с първото тримесечие на годината. Ръстът се обяснява с това, че през пролетните месеци на този пазар има по-голяма активност.


Лизингът на машини, съоръжения и индустриално оборудване също расте на тримесечна база - с 14.3% до 74.2 млн. лв. Спрямо второто тримесечие на изминалата 2015 г. това обаче е спад от 26%, сочат данните.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:05 · 17.08.2016
"сключените договори за лизинг на БНБ" -Българска Национална Банка....какво общо имат те с нас, простосмъртните, че ми пишете, че "купуваме"? Кои сме тези "ние" , които "купуваме" ВСЕ ПОВЕЧЕ коли,? Кой купува с лизинг през БНБ-я да видим: Бай Пешо от Полски Тръмбеш, или Гунчо Нунчев от с. Горно Нанадолнище ? А? Българино, чети си, чети, и вЕрвай!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент