Кредитори защитават вземанията си от КТБ

Кредитори защитават вземанията си от КТБ | StandartNews.com

Списъкът на кредиторите с оспорени вземания от Корпоративна търговска банка вече е достъпен за всички граждани в Търговския регистър, съобщиха от затворената банка. Достъп до него има директно както на сайта на регистъра, така и чрез интернет страницата на банката. Всеки кредитор на банката е добре да провери дали неговото вземане е оспорено.

През сайта на Търговския регистър до партидата на КТБ се стига чрез нейния единен идентификационен код (ЕИК) - 831184677, в раздел "Обявени актове несъстоятелност". Според Закона за банковата несъстоятелност, всеки кредитор има право в 14-дневен срок от обявяването на списъка на оспорените вземания от КТБ, т.е. до 11 декември включително, да получи копие от подаденото срещу вземането му възражение и от доказателствата към него. Копия на документите могат да бъдат получени в деловодството на централата на КТБ в София, ул. "Граф Игнатиев" №10, както и в поделенията на затворената банка в Благоевград, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и столичните офиси в Красно село, Младост-1, Южен парк, София-Запад, София-Център и София-Юг, посочват от банката.

В 7-дневен срок от изтичането на периода за получаване на копия, което в конкретния случай означава от 12 до 18 декември, всеки кредитор с оспорено вземане има право да представи пред синдиците на КТБ становище по възражението и да приложи доказателства. Синдиците ще се произнесат с окончателно решение по постъпилите възражения в 40-дневен срок, който започва да тече от 19 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай