15:50 ч.

22.08.18

1 мин.

0

0

0

КФН не била информирана за рисковете около фалита на Олимпик

от редактори |

КФН не била информирана за рисковете около фалита на Олимпик

Снимка: БГНЕС архив


В позиция пред медиите от Комисията за финансов надзор (КФН) съобщиха, че не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, че има предупреждения за възможни рискове, свързани със ситуацията около кипърската застрахователна агенция „Олимпик".


Като заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор", Ралица Агайн-Гури никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или председателя на комисията за евентуални рискове относно фалита на „Олимпик".


Не са предоставени анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита на кипърската компания. Вариант с фактология относно застрахователната компания е качен в деловодната система на КФН едва в петък, 17.8.2018 г, се казва в позицията на Комисията.


КФН до този момент не разполага с доклада, който Ралица Агайн-Гури представи в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители факти са абсолютно нови и непознати до този момент и КФН, твърдят от там.


Съгласно поправките в Закона за КФН, които са в сила от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат пълна независимост в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат колективно, като председателят е „пръв между равни".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент