Кънев: КТБ не е банка, а политически инвестиционен фонд

Кънев: КТБ не е банка, а политически инвестиционен фонд | StandartNews.com

„Интервюто на Василев съдържа едно признание и то е, че КТБ не е била банка. Това е политически инвестиционен фонд". Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев по Нова ТВ.

По думите му спестяванията на българските граждани и фирми са се използвали за създаване на компании със специално предназначение, с които да се купуват бизнеси.

„Тоест, взимат се милиарди от парите на хората, дават се на една такава куха фирма - компанията със специално предназначение - и с този заем тази фирма придобива стратегически актив, активи с огромна политическа натовареност", коментира Радан Кънев. „Банката финансира поредица от инвестиционни офшорки", допълни той.

Радан Кънев поздрави реакциите на ДАНС и НАП за сделката с БТК.

„Правим поредица от законодателни ходове, които са верни", заяви Кънев, запитан какво прави държавата в момента по тези проблеми.

„Ние можем много неща да променим, но трябва да се промени съдебната система, прокуратурата", смята Кънев.

Той заяви, че не споделя виждането на правосъдния министър Христо Иванов, че румънският модел за справяне с корупцията не е подходящ за нас, а трябва да се ползва опитът на Холандия. „Какво ни различава от Румъния? Еднакво сме корумпирани. Еднаква ни е историята", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай