Fibank пуска дебитни карти за деца и юноши

Fibank пуска дебитни карти за деца и юноши | StandartNews.com

Децата, родени през XXI век, са много различни спрямо поколението, отраснало през 80-те и 90-те години на миналия. Само допреди двайсетина години младежите носеха ключа си на верижка на врата и презаписваха касетките си за приятелите. Любимата им игра беше „Монополи", а най-страшното в нея беше да загубиш всичките си имоти, да обявиш фалит и да се обърнеш към банката... Сега децата имат интернет и модерни телефони, а за ранното им финансово образование най-подходящият продукт са дебитните карти от Fibank (Първа инвестиционна банка).

През 2016 г. Fibank разработи карти, специално създадени за нуждите на децата и тийнейджърите. Дебитните карти Debit MasterCard PayPass Kids (за деца от 7 до 14 години) и Debit MasterCard PayPass Teen (за деца от 14 до 18 години) са идеално съчетание между сигурност на средствата и свобода в разплащанията. Родителите имат контрол върху картовата сметка, като за тяхната информираност могат да изберат да получават e-mail известия или да използват системата за електронно банкиране „Моята Fibank". Нивата на лимити са съобразени с обичайните разходи на децата и семейния бюджет. С дебитната си карта подрастващите имат възможност да теглят пари от банкомати, както и да заплащат за покупки в търговските обекти, включително и безконтактно. Отскоро Fibank предлага и микрокарта с чип, вградена в силиконова гривна или ключодържател, с която плащането се превръща наистина в удобна детска игра.

Картите за деца и тийнейджъри са освободени от такси за издаване, поддръжка, теглене на банкомат, плащане на ПОС-терминал в България и чужбина, преиздаване при изтичане срока на валидност и не могат да се използват за плащания в интернет. В случай че картата е загубена или открадната и банката е своевременно уведомена, картата се блокира и няма никакъв риск за средствата по нея.

Изграждането на ранна финансова култура сред младите хора е белег за социална отговорност. Научавайки се да използват банкови карти, те по-лесно в бъдеще ще определят своя бюджет и ще планират семейните разходи или развият собствен бизнес. Техен верен партньор в този път още от детството са картите Debit MasterCard PayPass Kids и Debit MasterCard PayPass Teen от Fibank.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай