„Евроинс" придобива застраховател в Русия

„Евроинс" придобива застраховател в Русия | StandartNews.com

Застрахователната групи „Евроинс Иншурънс Груп" (ЕИГ), част от „Еврохолд България", ще придобие дял от 49% в руското застрахователно дружество ООО РСО „Евроинс". Сделката е подписана на 16 ноември и се очаква да бъде финализирана след одобрение от регулаторните органи.

ООО РСО „Евроинс" е специализирана в сегмента на общото застраховане в Русия и развива дейност от 2003 г., като предлага над 50 продукта. През 2016 г. руската компания има 21 млн. евро премиен приход (ръст с 40%). Чрез увеличение на капитала ЕИГ ще придобие 49% от застрахователя за 3,6 млн. евро. Сделката е в унисон със стратегията на "Евроинс Иншурънс Груп" за разрастване в страните от ОНД, които имат значителен потенциал за растеж. В момента ЕИГ развива дейност в 8 страни. ЕИГ предоставя услугите си в България, Румъния, Македония, Украйна и Гърция, като има нишови операции в Италия, Испания и Полша. В първите 4 страни компанията притежава свои дъщерни дружества.

През последните години "Евроинс Иншурънс Груп" придоби застрахователния бизнес на германската Talanx International в България и Украйна – съответно „ХДИ Застраховане" и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - "Интерамерикан", на QBE в България и Румъния, както и застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно дружество на гръцката Пиреос Банк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай